Предмет испитивања |
Врста испитивања и/или карактеристика која се мери (техника испитивања) |
Опсег мерења (где је примењиво) |
Референтни документ |
Локације |
Мед и производи од меда |
Одређивање садржаја влаге у меду (рефрактометрија) |
(13 – 25)% |
Хармонизоване методе IHC метод 1 |
Л |
|
Одређивање електричне проводљивости у меду (кондуктометрија) |
(0,1 – 3)mS/cm |
Хармонизоване методе IHC метод 2 |
Л |
|
Одређивање слободне киселости у меду (волуметрија) |
LOQ 0,5 meq/kg |
Хармонизоване методе IHC метод 4.1 |
Л |
|
Одређивање хидроксиметилфурфурала у меду (HPLC) |
LOQ 5 mg/kg |
Хармонизоване методе IHC метод 5.1 |
Л |
|
Одређивање активности дијастазе у меду (спектрофотометрија) |
LOD 1 DN |
Хармонизоване методе IHC метод 6.1 |
Л |
|
Одређивање садржаја појединачних шећера (глукозе, фруктозе, сахарозе) у меду (HPLC/PAD) |
Глукозa: LOQ 5 g/100 g Фруктозa: LOQ 3 g/100 g Сахарозa: LOQ 0,3 g/100 g
|
Хармонизоване методе IHC метод 7.4 |
Л |
|
Одређивање шећера C-4 биљака у меду на основу односа стабилних изотопа угљеника (13C/12C) (IRMS) |
/ |
AOAC 998.12:19981) |
Л |