Предмет контролисања |
Врста контролисања |
Референтна документа (интерни поступци/прописи/правилници) |
Локације |
Предмети опште употребе (посуђе, прибор, уређаји, амбалажа за животне намирнице од гвожђа и легура гвожђа. Дечије играчке од гвожђа и легура гвожђа) |
Контролисање садржаја метала (Mn, Mo, Cr, Cu)
|
DM 238 Одређивање садржаја метала ручним ХФР анализатором-упутство произвођача-User guide Niton XL3, version 8.2.1, верзија 2 измена 1 од 29.09.2023. |
Л1 |
Со за исхрану људи и производњу хране |
контролисањње квалитета |
Правилник о здравственој исправности и квалитету соли за исхрану људи и производњу хране, (“Сл. Гласник РС”, бр. 111/2021) |
Л1 |
Жита (пшеница, кукуруз, кукуруз кокичар, раж, јечам јечам пивски,овас, сирак, пиринач, просо, хељда) Житомлински производи |
Узорковање |
Правилник о методама узорковања, физичких и хемијских анализа за контролу жита, млинских и пекарских производа, тестенина и брзо смрзнутих теста (“Сл.лист СФРЈ”, бр.74/88 чл. 1-30 тачке 1-9) SRPS E.B1.230:1997 SRPS EN ISO 24333:2012
|
Л1 |
Со за исхрану људи и производњу хране |
Узорковање |
Упутство за узимање узорака и вршење анализа и суперанализа намирница и предмета опште употребе , Сл.лист СФРЈ бр. 60/78 SRPS E.Z8.001:2002 UP- КТ-001 Руковање узорцима, везија 1 измена 2 од 27.12.2021. |
Л1 |
Воће и поврће Воће и поврће у свежем стању Воће и поврће за индустријску прераду |
Узорковање |
Упутство за узимање узорака и вршење анализа и суперанализа намирница и предмета опште употребе , (Сл.лист СФРЈ бр. 60/78) SRPS ISO 874:2011 UP-KT-001 Руковање узорцима верзија 1 измена 2 од 27.12.2021.
|
Л1 |
|
Контролисање квалитета
|
Правилник о квалитету воћа, поврћа и печурки (“Сл. лист СФРЈ”, бр. 29/79 и измене и допуне “Сл. лист СФРЈ” бр. 53/87, Сл.лист СЦГ број 31/ 2003, 56/2003, 4/2004) Правилник о квалитету и другим захтевима за јестиве печурке и производе од јестивих печурака, (Сл.лист СЦГ број 31/ 2003, 56/2003, 4/2004) SRPS Е.B2.110:1964 SRPS Е.B2.115:1964 SRPS Е.B2.121:1964 SRPS Е.B2.122:1964 SRPS Е.B2.124:1964 SRPS Е.B2.132:1964 SRPS Е.B2.135:1964 SRPS Е.B2.136:1964 SRPS Е.B2.137:1964 SRPS Е.B2.138:1964 SRPS Е.B2.151:1964 SRPS Е.B2.153:1964 SRPS Е.B2.154:1964 SRPS Е.B2.161:1964 SRPS Е.B2.181:1964 SRPS Е.B1.115:1964 SRPS Е.B1.116:1964 SRPS Е.B1.121:1964 SRPS Е.B1.122:1964 SRPS Е.B1.123:1964 SRPS Е.B1.128:1964 SRPS Е.B1.130:1964 SRPS Е.B1.135:1964 SRPS Е.B1.161:1964 SRPS Е.B1.163:1964 SRPS Е.B1.166:1964 SRPS Е.B1.167:1964 SRPS Е.B1.168:1964
|
Л1 |
Производи од воћа и поврћа |
Узорковање |
Правилник о методама узимања узорака и вршења хемијских и физичких анализа ради контроле квалитета производа од воћа и поврћа, (Сл.лист СФРЈ бр.29/83 чл.1-16) |
Л1 |
|
Контролисање квалитета
|
Правилник о квалитету производа од воћа и поврћа ( Сл.гласник РС бр. 128/2020, 130/2021) Правилник о квалитету и другим захтевима за јестиве печурке и производе од јестивих печурака (“Службени гласник СЦГ” 31/2003, 56/2003 и 4/2004) |
Л1 |
Воћни сок |
Узорковање |
Упутство за узимање узорака и вршење анализа и суперанализа намирница и предмета опште употребе, (Сл.лист СФРЈ бр. 60/78) |
Л1 |
Какaо производи и чоколада Производи слични чоколади Бомбонски производи Кекс и производи сродни кексу Фини пекарски производи, жита за доручак и снек производи |
Узорковање |
Правилник о методама узимања узорака и методама вршења хемијских и физичких анализа какао зрна, какао производа, производа сличних чоколади. бомбонских производа, крем производа, кекса и производа сродних кексу, Сл.лист СФРЈ, бр. 41/87 чл.1-28) Упутство за узимање узорака и вршење анализа и суперанализа намирница и предмета опште употребе , (Сл.лист СФРЈ бр. 60/78)
|
Л1 |
Храна за животиње |
Узорковање |
Правилник о методама узимања узорака и методама физичких, хемијских и микробиолошких анализа сточне хране,( Сл.лист СФРЈ бр. 15/87 члан 1-28) SRPS ISO 5500:2000 UP-KT-001 Руковање узорцима верзија 1 измена 2 од 27.12.2021.
|
Л1 |
|
Контролисање квалитета |
Правилник о квалитету хране за животиње („Сл.гласник РС“ бр. 4/2010, 113/2012, 27/2014, 25/2015, 39/16 i 54/17)
|
Л1 |
пољопривредно прехрамбени производи |
Контролисање количине |
UP-KT-006 Упутство за контролисање и утврђивање количине вагањем, верзија1, измена 1 од 15.03.2021. UP-KT-008 Упутство за контролисање и утврђивање количине бројањем-Tally service, верзија1, измена 1 од 15.03.2021.
|
Л1 |
Жита Житомлински производи Уљарице Воће и поврће Производи од воћа и поврћа Воћни сок Какaо производи и чоколада Производи слични чоколади Бомбонски производи Кекс и производи сродни кексу Фини пекарски производи, жита за доручак и снек производи Со за људску исхрану Храна за животиње |
Контролисање складиштења
|
УП-KT-004 Контролисање складиштења, верзија1 измена 1 од 15.03.2021. |
Л1 |
|
Контролисање превозних средстава
|
UP-KT-005 Контролисање прилагођености транспортних средстава, верзија1 измена 1 од 15.03.2021.
|
Л1 |
Житарице Житомлински производи Уљарице Храна за животиње |
Контролисање количине |
UP-KT-013 Упутство за утврђивање количине кубицирањем, верзија 1 измена 1 од 15.03.2021. |
Л1 |
Жита (пшеница, кукуруз, кукуруз кокичар, раж, јечам јечам пивски,овас, сирак, пиринач, просо, хељда) Житомлински производи |
Контролисање квалитета
|
Правилник о квалитету жита,млинских и пекарских производа и тестенина (“Сл. Гласник РС”, бр. 68/16, 56/2018) SRPS E.B1.230:1997 SRPS E.M2.010:1997 SRPS E.M2.010-1:1998 UP-KT-010 Упутство за брзо одређивање садржаја влаге Dickey John, верзија 1,измена 2 од 15.04.2021. |
Л1 |
Уљарице (соја, сунцокрет, уљана репице ) |
Узорковање |
SRPS EN ISO 21294:2017 Семе уљарица – ручно или аутоматско дисконтинуално узимање узорака UP-KT-001 Руковање узорцима верзија 1 измена 2 од 27.12.2021.
|
Л1 |
|
Контролисање квалитета
|
SRPS E.B4.417:1991 SRPS E.B4.410:1991 SRPS E.B4.419:1991 SRPS EN ISO 658:2008 UP-КТ-010 Брзо одређивање садржаја влаге Dickey John, верзија 2 измена 1 од 29.06.2023.
|
Л1 |