|
Институт за информационе технологије Крагујевац, Лабораторија за испитивање
Јована Цвијића бб, 34000 Крагујевац
Лабораторије за испитивање по стандарду SRPS ISO/IEC 17025:2017
Статус предмета
Статус акр.: | Акредитован |
Статус суспензије: | Суспензија целог обима |
Период суспензије: | 15. октобар 2024. - 15. фебруар 2025. |
Датум прве акр.: | 16. јануар 2023. |
Датум последње акр.: | 16. јануар 2023. |
Датум истицања/укидања акр.: | 15. јануар 2027. |
Контакт особа
Име и презиме: | др Душица Симијоновић |
Функција: | Лице за систем квалитета |
Телефон: | 069 554 274 |
Факс: | |
Е-маил: | dusica.simijonovic@pmf.kg.ac.rs |
Напомена
Суспендује се акредитација за цео обим акредитације тела за оцењивање усаглашености за послове оцењивања усаглашености на период не дужи од 6 месеци најдуже до 15.04.2025. године, сходно Правилима акредитације АТС ПА01 тачка 8.2. |
Локације
Л1 - Лабораторија за испитивање |
Историја статуса
16. јануар 2023. - 15. јануар 2027. | Акредитован |
Обим акредитације
Напомена: црвеном бојом су означене суспендоване ставке.
Предмет испитивања |
Врста испитивања и/или карактеристика која се мери (техника испитивања) |
Опсег мерења (где је примењиво) |
Референтни документ |
Локације |
Храна Вино |
Одређивање релативне густине (специфичне тежине) (пикнометрија) |
мин 0,9929 |
LI-001/01 |
Л1 |
|
Oдређивање садржаја алкохола пикнометром на температури 20°C (пикнометрија)
|
(5 – 25) %Vol
|
LI-001/02
|
Л1 |
|
Oдређивање укупног садржаја алкохола (рачунски) |
|
LI-001/03 |
Л1 |
|
Одређивање садржаја укупног екстракта пикнометром (пикнометрија) |
(2,3 - 21,6) g/L |
OIV-MA-AS2-03B-2012 |
Л1 |
|
Одређивање садржаја екстракта без шећера (рачунски) |
|
LI-001/04 |
Л1 |
|
Одређивање садржаја укупне киселости (потенциометрија)
|
(0,5 – 20) g/L |
OIV-MA-АS313-01-2015
|
Л1 |
|
Одређивање садржаја испарљивих киселина (волуметрија) |
(0,42 - 49,58) meq/L
|
OIV-MA-АS313-02-2015
|
Л1 |
|
Oдређивање садржаја укупног SO2 (волуметрија) |
(0 – 400) mg/L |
OIV-MA-AS323-04A-2012 |
Л1 |
Храна (вино) |
Oдређивање садржаја слободног SO2 (волуметрија) |
(0 – 100) mg/L |
OIV-MA-AS323-04A-2012 |
Л1 |
|
Oдређивање садржаја редукујућих шећера (волуметрија) |
(0,5 – 6) g/L |
OIV-MA-AS311-01A-2009 |
Л1 |
|
Oдређивање садржаја пепела (гравиметрија) |
(0,3 - 3,9) g/L |
OIV-MA-AS2-04-2009 |
Л1 |
|
Одређивање рН (потенциометрија) |
1 - 12 |
OIV-MA-AS313- 15-2011 |
Л1 |
|