Преузимање ПДФ-а

Институт за информационе технологије Крагујевац, Лабораторија за испитивање

Јована Цвијића бб, 34000 Крагујевац

Лабораторије за испитивање по стандарду SRPS ISO/IEC 17025:2017

Основни подаци

Број пр.:2-01-597
ПИБ:111601132
Акр. број:01-532
Web:http://www.iit.kg.ac.rs/
Тел:034 370 191
Факс:

Статус предмета

Статус акр.:Акредитован
Статус суспензије:Суспензија целог обима
Период суспензије:15. октобар 2024. - 15. фебруар 2025.
Датум прве акр.:16. јануар 2023.
Датум последње акр.:16. јануар 2023.
Датум истицања/укидања акр.:15. јануар 2027.

Контакт особа

Име и презиме:др Душица Симијоновић
Функција:Лице за систем квалитета
Телефон:069 554 274
Факс:
Е-маил:dusica.simijonovic@pmf.kg.ac.rs

Напомена

Суспендује се акредитација за цео обим акредитације тела за оцењивање усаглашености за послове оцењивања усаглашености на период не дужи од 6 месеци најдуже до 15.04.2025. године, сходно Правилима акредитације АТС ПА01 тачка 8.2.

Локације

Л1 - Лабораторија за испитивање

Историја статуса

16. јануар 2023. - 15. јануар 2027.Акредитован

Обим акредитације

Напомена: црвеном бојом су означене суспендоване ставке.

Предмет испитивања Врста испитивања и/или карактеристика која се мери (техника испитивања) Опсег мерења (где је примењиво) Референтни документ Локације
И-03 Хемијска (аналитичка) испитивања/П-21 Производи за људску употребу, укључујући храну
Храна Вино

Одређивање релативне густине (специфичне тежине) (пикнометрија)

мин 0,9929

LI-001/01

Л1 

Oдређивање садржаја алкохола пикнометром на температури 20°C (пикнометрија)

(5 – 25) %Vol

LI-001/02

Л1 

Oдређивање укупног садржаја алкохола (рачунски)

LI-001/03

Л1 

Одређивање садржаја укупног екстракта пикнометром (пикнометрија)

(2,3 - 21,6) g/L

OIV-MA-AS2-03B-2012

Л1 

Одређивање садржаја екстракта без шећера (рачунски)

LI-001/04

Л1 

Одређивање садржаја укупне киселости (потенциометрија)

(0,5 – 20) g/L

OIV-MA-АS313-01-2015

Л1 

Одређивање садржаја испарљивих киселина (волуметрија)

(0,42 - 49,58) meq/L

OIV-MA-АS313-02-2015

Л1 

Oдређивање садржаја укупног SO2 (волуметрија)

(0 – 400) mg/L

OIV-MA-AS323-04A-2012

Л1 
Храна (вино)

Oдређивање садржаја слободног SO2 (волуметрија)

(0 – 100) mg/L

OIV-MA-AS323-04A-2012

Л1 

Oдређивање садржаја редукујућих шећера (волуметрија)

(0,5 – 6) g/L

OIV-MA-AS311-01A-2009

Л1 

Oдређивање садржаја пепела (гравиметрија)

(0,3 - 3,9) g/L

OIV-MA-AS2-04-2009

Л1 

Одређивање рН (потенциометрија)

1 - 12

OIV-MA-AS313- 15-2011

Л1